Welcome!

Open Web Authors: Esmeralda Swartz, CloudCommons 2012, Matthew Lobas, Elizabeth White, Liz McMillan

News Feed Item

Extensis kondigt integratie met Adlib en zetcom Information Systems aan; brengt Digital Asset Management samen met Collectie Management Systemen

Extensis heeft vandaag op de DISH-conferentie bekendgemaakt dat Portfolio Server nu beschikbaar is als integrale oplossing met twee toonaangevende Collectie Management Systemen (CMS), Adlib en zetcom's MuseumPlus. Deze stap belooft geavanceerde mediaverwerking te leveren die niet beschikbaar is in een traditioneel CMS.

Vanuit curatoriaal perspectief werken Collectie Management Systemen goed voor het beheren van objectinformatie, maar kunnen deze wellicht geen tools bieden die speciaal bestemd zijn voor het beheer van content van digitale middelen.

Dankzij de integratie van Adlib en MuseumPlus met de imaging-functionaliteit van Portfolio Server's Application Planning Interface (API) kan hun CMS-software content opslaan en ophalen in de Portfolio Server-databank. Daarnaast kunnen CMS-gebruikers bestanden met hoge resolutie op aanvraag hergebruiken zonder de CMS-interface te verlaten.

Shaun Osborne, ICT Manager bij The Fitzwilliam Museum van de Universiteit van Cambridge - een van de erfgoedorganisaties die profiteert van deze integratie - verklaart: “Gebruik maken van deze integratie zorgt voor de meest diverse mogelijkheden. Het primaire doel van de integratie is om gebruikers in staat te stellen om naadloos beelden binnen de CMS-client te verkrijgen en te bekijken, waarbij de gebruiker en de organisatie voorzien worden van alle impliciete voordelen van DAM. Maar de uitgebreide mogelijkheden verschijnen pas echt als men overweegt welke functionaliteit nu beschikbaar is voor webapplicaties waarbij deze twee systemen gezamenlijk gebruikt worden.”

Richard Bamford, EMEA Business Director bij Extensis, stelt: “Met de Portfolio Server API is het nu mogelijk om aangepaste integraties te creëren voor het delen van informatie en metadata met uw klantrelatiebeheer-, contentbeheer-, collectiemanagement- of andere zakelijke systemen. Dit elimineert onnodige duplicatie van werk en stroomlijnt uw workflow.”

Op de DISH-conferentie zal Extensis demonstreren hoe Portfolio Server te integreren met andere zakelijke IT-systemen en te profiteren van de voordelen van digital asset management in uw organisatie.

Over de Digital Asset Management-oplossing van Extensis: Portfolio Server

Portfolio Server is een DAM-systeem dat organisaties de met hun collectie-objecten verbonden digitale middelen helpt te vinden, te beheren en te converteren. Het systeem is snel te installeren, eenvoudig in het gebruik en omvat een open API waarmee klanten DAM kunnen integreren met andere bedrijfssystemen, zoals Collectie Management Systemen.

Collectie Management Systemen werken goed voor het beheren van objectinformatie vanuit curatoriaal perspectief, maar bieden wellicht geen tools die speciaal bestemd zijn voor het beheer van content van digitale middelen. Digital Asset Management Systemen helpen musea, galeries en culturele erfgoedorganisaties bij het beheren van digitale middelen zoals foto's van collectieobjecten. Door het combineren van DAMS met CMS kunnen instellingen een efficiënte en uitgebreide collectie-informatieoplossing leveren.

Extensis heeft een prestigieuze lijst met mondiale erfgoed- en culturele klanten die gebruik maken van Portfolio Server, waaronder het Courtauld Institute for Art (VK), de National Gallery of Art (Washington D.C.), het American Museum of Natural History (New York), Kiasma, het museum van moderne kunst (Helsinki), de Royal Botanical Gardens (Kew), de National Trust for Scotland (Edinburgh), het National Museum of Ireland (Dublin), de Royal Albert Hall (Londen), de British Library (Londen) en English Heritage (Swindon)

Voor meer informatie over hoe Portfolio Server erfgoed- en culturele instellingen helpt de efficiëntie te verhogen, ga naar http://www.extensis.com/heritageandculture

Over Extensis

Extensis®, dat 20 jaar in het bedrijfsleven viert, is een toonaangevende ontwikkelaar van software en diensten voor creatieve vakmensen en werkgroepen. Haar oplossingen stroomlijnen workflows, beheren op veilige wijze digitale middelen en lettertypen en controleren bedrijfstypografische branding. Gebruikt door honderden Fortune 5000 bedrijven, omvatten de onderscheiden producten van Extensis voor server, bureaublad en webservice o.a.: Portfolio Server® voor beheer van digitale middelen; Universal Type Server® voor op de server gebaseerd lettertypemanagement; Suitcase Fusion® voor lettertypemanagement voor de individuele gebruiker; en de WebINK® web-lettertypehuurservice. Extensis is in 1993 opgericht en heeft kantoren in Portland, Oregon, en in het Verenigd Koninkrijk. Ga voor aanvullende informatie naar www.extensis.com

© Celartem, Inc. d.b.a. Extensis alle rechten voorbehouden. EXTENSIS, WebINK, en Suitcase Fusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extensis in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Deze lijst van handelsmerken is niet uitputtend. Andere handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, productnamen, bedrijfsnamen, merken en diensten die hierin worden genoemd, zijn eigendom van Extensis of andere respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.